LISA ALVERDAL, LEVIDE

Lisa Alverdal, Levide Skogs
 

Bild: Susie Bloom
Text: Susie Bloom och Liselotte Alverdal

Det gamla tingshuset

Nu när våra fina gutefår ej längre finns med oss har vi istället grävt en damm med guldfiskar nere i den stora parken med ett nytt biodynamiskt reningsverk från Alnarp, som skickar ut vatten i dammen kontinuerligt.
Tanken är att skapa en "terapiträdgård" för reflektion och eftertanke. Där kommer att finnas rum för en stunds meditation och en god kopp the.
Vi har planer på en boulebana, ett par gungor, en liten del för teater, sång och dans. 

I den långa rosengången är tanken att brudpar kan få bli vigda och efteråt ha trädgårdsparty under den vackra eken.

Följ med oss att vara med på den spännande resan och dela gärna med Dig tankar hur en trädgård för terapi kan se ut där människor kan mötas och få en stund av ro i sin själ.

Varmt välkomna!

Lisa Alverdal m familj

hus  

 

 
   
 
  Susie: I den här stora trädgården finns nästan allt; Massor av perennrabatter, stora uppväxta träd, buskar, klängväxter (bl.a. en enorm skogsklematis) och olika odlingsavdelningar.
     
  Inspirationen till den nyuppväckta trädgården är alltså franska och italienska trädgårdar vilket märks och Lisa satsar numer på att få in många exotiska växter - alltså har hon en hel del ovanliga träd och buskar.
     
Det finns gott om sittplatser och vid visningarna brukar döttrarna i huset se till att man kan få smaskiga bakverk & kaffe och det finns lite plantor till salu.

 

 
     
  Trädgården har en örtagård och naturligtvis rosor, mest gammeldags buskrosor men också en del moderna samt några stora klängrosor.

De senaste åren har ägarinnan Lisa lagt ner hela sin själ och massor av tid på att förändra och förbättra stora delar av trädgården med många nya växter, grusavdelningar och stora rabatter. Alltså är det inte ofta man hittar henne sittandes i trädgården…..